Om oss

Ö-keramik drivs av mig, Heléne Nilebo. Jag arbetar numera deltid som förskollärare efter att av en slump hamnat på en kvällskurs i keramik, efter första tillfället vid drejskivan var jag fast! Jag njöt av att låta leran ta allt mitt fokus. Leran har sedan dess tagit en allt större plats i mitt liv.

Kvällskursen ledde till inköp av drejskiva och egen ugn, utbildning till keramiker vid Grebbestad Folkhögskola och kurser i saltbränning, skulptur och abstrakt måleri.

I början drejade jag mest men nu skulpterar, ringlar och bygger jag allt mer. För mig är det viktigt att ha lusten och glädjen till alla de produkter jag skapar därför tar jag väldigt sällan beställningar då jag hela tiden vill utveckla mitt egna uttryck.

Efter flera år i min pyttelilla verkstad ville jag mer, många kunder ville komma på någon slags kurs men jag hade ingen bra lokal för det.

Jag och min man tog beslutet att lämna Hamburgö (varifrån namnet Ö-keramik kommer) och söka ett boende med plats för skapande och våra företag. Vi fann en liten oas i Bottna! Bottna hittar du några få kilometer från norra Bohusläns kustremsa med de kända orterna Smögen, Hamburgsund och Fjällbacka.

Ateljén har byggts ut och iordningställts under vintern och våren 2022 och står nu klar att ta emot er!

Hit kan du komma för att möta leran, som färdiga produkter att köpa med dig hem eller för att gå en kurs, kanske för första gången eller för att fortsätta utveckla dina erfarenheter. Man kan faktiskt åka hit bara för att njuta av fågelkvittret och tystnaden en stund.

Tips för dig som kommer hit och sätter dig vid drejskivan; njut, blunda och tillåt dig vara här och nu. Ha inte för höga krav på dig själv, sätt dig ned utan tanke på resultat. En får inse att ett hantverk är ett livslångt lärande.